Diploma’s, certificaten en andere papieren met waarde

 

Diploma’s, certificaten, bewijs van deelname...Tegenwoordig is het mogelijk voor elke cursus, training of opleiding een waardedocument te krijgen. 


Maar welk document heeft welke waarde? En aan welke documenten hecht TOI Opleidingen de meeste waarde? Jannah Larrazabal Garcia, onderwijskundige bij TOI Opleidingen, legt dit uit.


Om te beginnen heeft een certificaat en een bewijs van deelname een hele andere waarde dan een diploma. Zeker het erkende diploma, die u bij TOI opleidingen kunt halen. Als u een training volgt, krijgt u vaak een bewijs van deelname of een getuigschrift dat gebruikt kan worden om uw skills en vaardigheden aan te tonen bij bijvoorbeeld een sollicitatie. Het gaat hierbij dus niet om een erkende opleiding of een deel daarvan.
 

Het verschil bij TOI opleidingen is, dat wij echte waarde creëren door onze opleiding waar een erkend staatsdiploma aan is gekoppeld. Door bij TOI opleidingen een hele opleiding te volgen, en te voldoen aan alle eisen uit het examenplan, krijgt u als deelnemer na het goed afronden van de opleiding door middel van de examens het staatserkende diploma. Dat is goed nieuws want u heeft dan alle kennis en vaardigheden die in het kwalificatie dossier voor deze opleiding staan beschreven behaald en u kunt direct zelfstandig aan de slag! Het gaat hierbij dus om de volledige opleiding.

Het kan ook zijn dat een deelnemer al een diploma heeft met hetzelfde crebonummer. Een crebonummer staat voor een opleidingscode. Het verschil dat TOI opleidingen maakt is de toevoeging van extra innovatieve ontwikkelingen die direct zijn meegenomen in het vakgebied en/of de profieldelen die TOI opleidingen aanbiedt. Zo geven wij een erkend diploma af, welke past binnen de huidige automobielbranche. Op het moment dat de deelnemer al in bezit is van een diploma met hetzelfde crebonummer, kan deze deelnemer zijn huidige diploma aanvullen met de door TOI opleidingen innovatieve technische deelcertificaten. Hierdoor is de deelnemer verzekerd van een up to date staatserkend diploma, waarbij hij alle ins en outs kent van de huidige steeds veranderende technische wereld binnen de automobielbranche.


Doordat het diploma van TOI opleidingen bij het Ministerie van Onderwijs is erkend, heeft u extra meerwaarde op de arbeidsmarkt. U bent van de laatste ontwikkelingen op de hoogte en weet deze om te zetten in de praktijk, door onze praktijkgerichte opleiding.