Front Office opleiding is een feit

 

Waarom de nieuwe Front Office Opleidingen

Om het ontstaan van deze opleiding te begrijpen, nemen wij u graag mee terug in de geschiedenis van TOI Opleidingen. TOI Opleidingen is in 2018 gestart met de opleidingen op technisch vlak, waarbij de vraag “waarom” centraal staat tijdens de gehele opleiding. Dit is een van de pijlers van TOI opleidingen. Continu vragen wij ons af “waarom”. Op het moment dat wij deze vraag kunnen beantwoorden voor onszelf, kunnen wij dit aan de deelnemers doorgeven en leren. TOI Opleidingen staat naast kennis en vaardigheden, voor inzicht en houding en gedrag. Dus eenvoudig gezegd, zijn de vragen “waarom, hoe en wat” continu in onze opleiding verweven.

Met dit uitgangspunt zijn de eerste opleidingen van TOI Opleidingen voor de technici in 2018 van start gegaan. Tijdens deze opleidingen bleek, dat de technici enorm groeiden tijdens het volgen hiervan. Daardoor stelden de technici steeds vaker de vraag “waarom”. Het gevolg hiervan was, dat in de werkplaats het niveau, door ander inzicht, steeds breder werd. Ondertussen communiceerde en dacht de afdeling front office, nog steeds op de voor hun bekende wijze. Dit zorgde voor veel vragen vanuit de front office medewerkers. Vaak werden de vragen gesteld: “Geef ons niet enkel kennis van de voertuigen, maar ook het inzicht in de huidige technieken en processen” en “Welk gedrag en welke houding horen hierbij.“ “Zo kunnen wij bijdragen aan het verhogen van de klanttevredenheid van de huidige klant en die van de toekomst”. Op dat moment ontstond bij TOI Opleidingen het idee, een eigen front office opleiding te ontwikkelen”.


Hoe verloopt de Front Office opleiding 

Zoals aangegeven staan de vragen “waarom, hoe en wat” centraal. Overkoepelend zijn houding en gedrag de basis van de opleiding. Immers de front office medewerker is het visitekaartje van het bedrijf en heeft veel contact met de klant. Dat de front office medewerker ook nog eens de gateway is tussen de technici en de klant, maakt zijn rol in het geheel uniek. De front office medewerker is betrokken bij het gehele proces van aanname van de klacht tot aflevering van het voertuig. Dit hele proces wordt tijdens de opleiding meegenomen. Bovendien wordt de front office medewerker opgeleid volgens onze filosofie “op de werkvloer met casussen uit de dagelijkse praktijk”. Op deze manier zijn theorie en praktijk nauw met elkaar verbonden en wordt het proces voor de front office medewerker nog inzichtelijker. Door de intensieve samenwerking met de technici in dit proces, wordt gezamenlijk gewerkt aan het verhogen van de klanttevredenheid, hoger werkplezier en het verbeteren van het bedrijfsproces. 

Dit is dan ook directe meerwaarde van de opleiding.


Wat maakt de opleiding uniek 

De opleiding is net als de reeds bestaande opleidingen binnen TOI Opleidingen opgebouwd uit de volgende onderdelen: 

- E-learning 

- Online coaching 

- Webinars en VCT’s 

- On-/ offline opleidingsdagen 

Al deze onderdelen grijpen in elkaar, waarmee stap voor stap gewerkt wordt aan de benodigde kennis, vaardigheden en inzichten. De onmisbare onderdelen “houding en gedrag” lopen hier als een rode draad tussen door. TOI Opleidingen onderscheidt zich doordat online & offline als een hybride vorm aan elkaar verbonden zijn. Daardoor ontstaat er voor de deelnemer geen verschil in welke tijd we de opleiding verzorgen.