Heeft de automotive branche in de toekomst automonteurs of ICT’ers nodig?

 

Door de groei van het aantal elektrische voertuigen verandert het werk van de automonteur drastisch. De auto bezit meer en meer technieken. Dit vraagt om specifieke kennis en vaardigheden van uw medewerkers. 


De technieken werken met elkaar samen en moeten op elkaar zijn afgestemd. De monteur van de toekomst moet hierin mee veranderen. Om de toekomstige automonteur hierop voor te bereiden, is TOI gestart met het leveren van onderwijs(content) voor de autotechnicus van de toekomst. Hiermee kunnen autobedrijven hun eigen bedrijfsschool opstarten waarmee zij intern medewerkers kunnen opleiden. Uw technici behalen daarmee een erkend diploma waarmee zij diagnoses kunnen stellen aan de huidige auto maar ook aan de auto van de toekomst. TOI Opleidingen bevatten actuele trends en ontwikkelingen binnen de automotive branche zodat uw medewerkers altijd up-to-date is.

U kunt stellen dat de automonteur steeds meer een ICT’er wordt. Waar de automonteur vandaag de dag nog werkt tussen de ronkende motoren, kan hij in de toekomst zijn werk vanachter een laptop doen.


Auto’s en ICT

 Moderne auto’s bezitten steeds meer onderdelen die zijn gemaakt door ICT ontwikkelaars, in plaats van door autotechnici. Deze auto’s kunnen met u meedenken en in sommige gevallen zelfs beslissingen voor u nemen. Belangrijk is dat ICT en autotechniek goed op elkaar worden afgestemd. Het is van belang dat de autotechnicus van de toekomst hierop is ingespeeld. Elektrische auto’s hebben minder onderhoud nodig, maar wanneer er een storing optreedt vraagt het andere kennis en vaardigheden om dit op te lossen. In dit geval heeft het te maken met elektronica en software. Daar is een ander type monteur voor nodig. Iemand met veel meer ICT kennis en daarvoor moeten zij worden opgeleid.

Uw autotechnici zullen up-to-date moeten blijven om de juiste diagnoses te stellen en de juiste oplossingen te kunnen bieden. De veiligheid van uw klanten mag immers nooit op het spel komen te staan. Uw medewerker gaat hier een grote rol inspelen en zij worden steeds meer het gezicht van uw autobedrijf. Naast de rol van automonteur, krijgen zij de rol van adviseur.


Steeds meer vraag naar ICT’ers in de automotive branche 

Door de verschuiving van mechanisch onderhoud naar elektrotechnisch onderhoud komt het niet uit de lucht vallen dat er steeds meer vraag is naar ICT’ers in de automotive branche. Deze verandering zal alleen nog maar groter worden. Dit onderhoud vergt hele andere kennis en vaardigheden. Moderne auto’s worden namelijk voorzien van de meest uitgebreide elektronica-systemen en software- toepassingen. Maar omdat er steeds meer vraag naar ICT’ers is, wil het niet zeggen dat de autotechnicus niet meer nodig is. Integendeel. Vandaag de dag zijn autotechnici nog hard nodig. Wanneer u ervoor kiest om de kennis van uw autotechnici uit te breiden slaat u twee vliegen in één klap. Zo zorgt u er niet alleen voor dat uw autotechnici breder inzetbaar zijn en kunnen doorgroeien, maar tegelijkertijd zorgt u er ook voor dat zij tevreden blijven omdat er wordt geïnvesteerd in de medewerkers. De kans dat zij langer bij uw bedrijf blijven wordt hiermee vergroot.