Hoe blijft u als garagebedrijf de concurrentie voor?

 

Met een blik op de toekomst zal er met de groei van het aantal elektrische auto’s minder onderhoud nodig zijn. Dit heeft nadelen, maar dit biedt ook kansen voor uw autobedrijf om u mee te onderscheiden van de concurrent. 


Wees de concurrent een stap voor en investeer vandaag nog in e-mobility. Technologische ontwikkelingen zorgen voor veranderingen in de werkzaamheden van een autotechnicus. Waar de autotechnicus vandaag de dag nog sleutelt aan een aandrijflijn met verbrandingsmotor, zal hij in de toekomst vanachter zijn laptop de nodige softwareaanpassingen uitvoeren. In dit blogartikel geven we tips hoe u als garagebedrijf de concurrentie voor kunt blijven.


Tip 1: Investeer in uw autotechnici door bijscholing

Veel autobedrijven kampen met een tekort aan technici. Daarnaast is het behouden van medewerkers steeds lastiger. De Medewerker stapt gemakkelijk over naar de concurrent of kiest voor een beroep met meer doorgroeimogelijkheden. Het gevolg is dat de HR steeds meer budget moeten uitgeven aan recruitment voor het werven van kwalitatief goed en technisch personeel. De automotive branche is constant in ontwikkeling en dat vergt van uw autobedrijf een investering. Nieuwe technologieën, vergen een update van bestaande kennis. Maar weinig autobedrijven kiezen ervoor om te investeren in bijscholing. Terwijl hier juist de kansen liggen! Door te investeren in de kennis en vaardigheden van uw autotechnici blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en technieken binnen de markt. De kans is hierdoor ook groter dat uw autotechnici zich verder willen ontwikkelen in uw bedrijf. Zowel voor uw autobedrijf, de autotechnicus als uw klanten is dit een win-win. Bereid uw medewerkers voor om de autotechnicus van de toekomst te worden!

 

Tip 2: Investeer in apparatuur en software

 Autobedrijven die investeren in softwaretoepassingen worden in de toekomst beloond met een sterke groei. Connectiviteit en digitalisering zorgen voor veranderende technieken in de auto. Dit zal in de toekomst alleen nog maar verder toenemen. Dit vraagt ook om moderne apparatuur, gereedschappen en hulpmiddelen. Elk autobedrijf krijgt te maken met de vraag wanneer ze moeten investeren in elektronische apparatuur. Het is verstandig om bij te houden hoeveel EV-modellen uw klanten hebben. Op basis van deze gegevens kunt u bepalen wanneer u moet investeren in apparatuur , software en eventuele werkplaatsaanpassingen.

  

Tip 3: Blijf up-to-date

 Het is belangrijk om u te verdiepen in de laatste ontwikkelingen binnen de automotive branche. Er zijn vijf bepalende mobiliteitstrends die een grote impact hebben voor de gehele auto-industrie, maar ook voor uw autobedrijf. Elektrische voertuigentechnologie (EV) is een van deze trends. We kennen verschillende types volledig elektrische voertuigen, ook wel zero-emission vehicles genoemd: Full Electric Vehicle (FEV), Battery Electric Vehicle (BEV) en Waterstof-elektrische auto (FCEV). Deze type voertuigen hebben allemaal weer eigen technieken en toepassingen. U zult zich als autobedrijf hierin moeten verdiepen om te kunnen bepalen welke investeringen u wilt doen. Kiest u er bijvoorbeeld voor om te investeren in augmented reality software of kiest u voor bepaalde diagnosesystemen? Er zijn diverse brancherapporten waar u over deze ontwikkelingen kunt lezen. Natuurlijk blijft u ook op de hoogte door regelmatig blogartikelen op onze website te lezen.


Wat kan het onderwijs van TOI opleidingen voor u betekenen?

Wees de concurrentie een stap voor en zorg voor bijscholing van uw autotechnici. Autotechnici moeten gecertificeerd zijn voor het werken aan elektrische auto’s en het werken met verschillende software pakketten.Wanneer u kiest voor het onderwijs van TOI dan betekent dit dat de technische opleidingen worden erkend. Met ons onderwijs richt u zelf een eigen bedrijfsschool op powered by TOI. Waarmee u intern zelf uw medewerkers opleid tot de autotechnicus van de toekomst. Dit houdt in dat uw technici een erkend diploma krijgen waarmee zij dergelijke werkzaamheden mogen uitvoeren. Hierdoor onderscheidt TOI zich ten opzichte van de andere opleidingsinstituten.