Maak kennis met Jannah

 

Introduceer uzelf even kort 

 

Jannah: “Mijn naam is Jannah Larrazabal Garcia. Na Engels gestudeerd te hebben ben ik een master linguïstiek gaan doen en onderwijskunde. Ik heb aansluitend een educatieve master gedaan. Afgelopen twee jaar heb ik les gegeven op een middelbare school totdat TOI Opleidingen op mijn pad kwam.”


Wat is uw rol binnen TOI Opleidingen?


“Bij TOI Opleidingen werk ik als onderwijskundige. Ik zorg voor de kwaliteitszorg, alle evaluaties en houd contact met DUO en de Examenkamer. Ook werp ik graag een kritische blik op het onderwijs dat we zelf ontwikkelen. Ik vind het erg leuk om me hier mee bezig te houden omdat het compleet iets anders is.”

 

Waarom TOI Opleidingen?

 

“Via Sicco Goede ben ik in contact gekomen met TOI Opleidingen. Hij vertelde mij dat ze opzoek waren naar een onderwijskundige. Ik heb ervoor gekozen om bij TOI Opleidingen te gaan werken omdat zij zich bezig houden met vernieuwend onderwijs. Ik vind het leuk om hier mijn bijdrage aan te kunnen leveren. Daarnaast is het team ook nog eens erg leuk om mee te werken.” 

 

Wat hoopt u bij TOI Opleidingen te bereiken?


“Ik hoop dat we met TOI Opleidingen kunnen laten zien dat onderwijs ook kan vernieuwen en mee kan gaan in de laatste trends en ontwikkelingen. Inspelen op wat het bedrijfsleven nodig heeft, zodat we gediplomeerden afleveren die gelijk zelfstandig mee kunnen draaien in een bedrijf. Daarnaast is het mooi om het bedrijf mee te nemen in de vernieuwingen en ontwikkelingen. Ik denk dat TOI Opleidingen met alle kennis en een portie lef heel ver kan komen.” 

 

Hoe ziet de toekomst van de automotive branche er volgens u uit?

 

“Met alle technologische ontwikkelingen is de automotive branche een dynamische wereld. Ik denk dat de elektrische auto’s en bijvoorbeeld waterstoftechnologie er voor zullen zorgen dat garages en schadeherstellers hun medewerkers goed moeten ondersteunen in het blijven ontwikkelen en up to date houden van deze kennis. “

 

“Deze technologische ontwikkelingen vragen om andere kennis en vaardigheden. Daar kunt u met alleen de traditionele werkwijze niet meer mee uit de voeten. Een technicus zal zich moeten blijven ontwikkelen. Eigenlijk iets dat wij promoten 'een leven lang leren' om zo de aansluiting met de techniek te houden en uzelf te blijven ontwikkelen.”


  

Wat kan TOI Opleidingen voor de automotive branche betekenen?

 

“Ik denk dat de visie die wij hebben op het onderwijs bijdraagt aan een leven lang leren en de deelnemers meeneemt in deze denkwijze. De visie van TOI Opleidingen is bedoeld om de techniek breed in de markt te zetten. Zo dicht mogelijk bij de theoretische achtergrond. Met andere woorden: het moet praktisch bruikbaar zijn en per direct opgepakt kunnen worden. Vanuit onze visie zullen uw technici worden voorzien en opgeleid met de meest actuele techniek en die van de toekomst. Dit in combinatie met blended onderwijs is uniek binnen de automotive branche.”

 

 

Tenslotte: heeft u tips voor de autotechnicus hoe hij of zij zich kan voorbereiden op de toekomst?

 

“Blijf uzelf en uw technici motiveren en stimuleren om zichzelf te ontwikkelen. Blijf evalueren en verbeteren. Sta vooral niet stil, want we leven in een tijd waarin technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. Het is van belang dat u meegaat in deze ontwikkelingen en investeert in uw technici, zodat zij up-to-date blijven.”