Redenen waarom u als autotechnicus een opleiding bij TOI moet volgen

 

Een opleiding als autotechnicus volgen is nog steeds erg populair onder jonge studenten in Nederland. Autorijden zal misschien wel nooit echt weggaan, er is dus altijd behoefte aan goede autotechnici.

Maar door de jaren heen is het vak verandert. Door technologische ontwikkelingen is deze verandering in gang gezet en dit zal de komende jaren nog verder doorzetten. Vandaag de dag ververst een autotechnicus nog de olie, repareert een koppeling of vervangt een distributieriem. In de toekomst is dit steeds meer elektronisch en softwarematig, waardoor dit niet meer nodig is. De autotechnicus van de toekomst moet andere kennis en vaardigheden opdoen. In dit artikel leest u vijf redenen waarom u als autotechnicus een opleiding bij TOI moet volgen om klaar voor de toekomst te zijn.

Behoud van uw baan en doorgroei mogelijkheden

De werkzaamheden nu bestaan over het algemeen uit het repareren en onderhouden van auto’s. Door de groei van het aantal elektrische auto’s zal er een verschuiving van kennis en vaardigheden komen. De kennis op mechanisch gebied zal plaats gaan maken voor kennis en vaardigheden op het gebied van elektronica. De toekomst van autotechnicus vraagt om specialistische kennis. Om uw baan te behouden zal u mee moeten gaan in deze verandering. Dit vergt tijd en geld, maar tegelijkertijd biedt het kansen om door te groeien binnen het autobedrijf waar u werkzaam bent.

Die kennis kunt u opdoen door middel van een opleiding bij TOI. Wij bieden onderwijs(content) waarmee uw autobedrijf een eigen bedrijfsschool powered by TOI kan oprichten. Binnen deze bedrijfsschool wordt u intern opgeleid tot autotechnicus van de toekomst. U leert werken met de laatste ontwikkelingen binnen de automotive branche. Zo verstevigt u uw positie in de arbeidsmarkt met nieuwe en specialistische kennis.


ICT is de toekomst 

De autobranche van de toekomst vraagt om technici met specialistische kennis, vaardigheden en interesses. U kunt bijna stellen dat de autotechnicus van de toekomst een soort ICT’er is. Het is belangrijk dat u als autotechnicus leert omschakelen. Door technologische ontwikkelingen en de groei van het aantal elektrische voertuigen wordt verwacht dat u meer weet dan alleen over de elektrische aandrijving. Het gaat ook om managementsystemen, sensoriek, netwerken data en dat u kennis heeft over kunstmatige intelligentie. ICT is de toekomst.


Uw baan wordt veelzijdiger en uitdagender

 De doorbraak van elektrische auto’s zorgt dat het vak als autotechnicus ingrijpend wordt veranderd. Naast de kennis op mechanisch gebied, gaat u ook kennis en vaardigheden ontwikkelen op elektronisch gebied. Dit maakt het werk als technicus veelzijdiger en uitdagender. Tegenwoordig bent u meer dan alleen een autotechnicus. We leven namelijk in een tijd waar de autotechniek grote sprongen maakt. Innovaties volgen elkaar in een rap tempo op.


U wordt een expert binnen uw vakgebied

Autobedrijven investeren nu nog weinig in bijscholing van personeel, omdat het aantal elektrische auto’s nu nog beperkt is. Voorlopig hebben autobedrijven hun handen nog vol aan auto’s met een mechanische aandrijving. Maar de forse groei van het aantal elektrische auto’s komt eraan en zal gemeengoed worden. Wij van TOI adviseren autobedrijven om zich hierop voor te bereiden. Investeren in huidig personeel is belangrijk en maak van hun de autotechnicus van de toekomst.

U zult in de toekomst alles weten op het gebied van de laatste technieken en technologische ontwikkelingen binnen de automotive branche. U kunt met een laptop op afstand een diagnose stellen en aanpassingen doen. Wordt een expert binnen uw vakgebied en zorg dat u klaar bent voor deze toekomst!


Erkend diploma

Als autotechnicus van de toekomst moet u gecertificeerd zijn om bepaalde werkzaamheden te mogen uitvoeren. Bijvoorbeeld het werken aan elektrische auto’s en het programmeren met verschillende softwarepakketten. U wilt immers fouten in de software voorkomen. Dit kan namelijk leiden tot gevaarlijke situaties op de weg.

Wanneer u kiest voor het onderwijs van TOI dan betekent dit dat de technische opleidingen worden erkend. Met ons onderwijs richt uw autobedrijf zelf een eigen bedrijfsschool op powered by TOI. Dit houdt in dat u als autotechnicus een erkend diploma krijgt waarmee u dergelijke werkzaamheden mag uitvoeren. Hierdoor onderscheidt TOI zich ten opzichte van de andere opleidingsinstituten.