De opleiding

Voor elke technicus een geschikte opleiding.

Aanmelden

Meldt u hier aan voor de opleiding.

MELD U DIRECT AANDe opleiding is continu in ontwikkeling. Dit heeft ermee te maken dat TOI Opleidingen maatwerk levert en omdat wij ons focussen op de huidige stand van de techniek. Daarnaast kijken we naar de huidige trends en ontwikkelingen binnen de technische branche en passen wij ons onderwijs hierop aan.


De opleiding levert content binnen de technische branche voor nu en de toekomst. Wij werken binnen onze opleidingen met actuele documentatie die direct in de praktijk toepasbaar wordt gemaakt.

De opleiding bestaat uit blended onderwijs. TOI Opleidingen brengt de theorie in de praktijk naar voren, waardoor onze opleiding overwegend praktijkgericht is. U heeft als deelnemer één keer per maand een vaste lesdag. Er is elke week een online webinar.  Tijdens de live uitzending kunt u uw vragen direct stellen aan een professioneel team. Eén keer in de twee weken is er coaching-on-the-job bij u in uw bedrijf. Wij coachen u, zodat u de ambassadeur wordt van uzelf en het bedrijf waar u werkt. Daarnaast maken wij gebruik van een online leeromgeving (e-toi). Hierdoor is leren op afstand mogelijk. Hiermee voldoen we aan de heersende behoefte om bedrijven en medewerkers in de huidige setting voor te bereiden op de toekomst.Technisch Specialist Personenauto’s (niveau 4)


De opleiding Technisch Specialist Personenauto’s maakt van u de technicus van de toekomst op het gebied van personenauto’s. Nieuwe auto’s zitten vol met elektronica. Storingen zijn daardoor vaak ingewikkeld. U moet deze als technicus op kunnen lossen. Het ouderwetse sleutelen wordt steeds meer vervangen door digitale technieken. Tegenwoordig heeft u allerlei moderne apparatuur tot u beschikking voor het opsporen van afwijkingen.

Daarnaast onderhoudt u als technicus van personenauto’s contact met externe specialisten, leveranciers en bent u het aanspreekpunt voor de klant. U bent het visitekaartje van het bedrijf en dit vraagt om andere competenties. Naast dat u veel technische vakkennis heeft, moet u klantgericht, creatief en vooral ook verantwoordelijk zijn. U heeft hierbij de rol van informateur. Bij TOI Opleidingen zijn wij hiervan op de hoogte en coachen wij onze deelnemers om voorbereid te zijn voor nu en de toekomst.

Technisch Specialist Bedrijfsauto’s (niveau 4)


De opleiding Technisch Specialist Bedrijfsauto’s maakt van u de technicus van de toekomst op het gebied van bedrijfsauto’s. Bedrijfsauto’s en vrachtwagens zitten vol met computersystemen. U stelt complexe diagnoses bij trucks en lost de technische problemen op. Als technisch specialist bedrijfsauto’s past u nieuwe technologieën toe in uw werk.

Daarnaast onderhoudt u als technicus van bedrijfsauto’s contact met externe specialisten, leveranciers en bent u het aanspreekpunt voor de klant. Stel er komt een chauffeur langs de kant van de snelweg te staan. U krijgt dan te maken met veiligheids- en milieueisen waaraan u zich strikt moet houden. Naast dat u veel technische vakkennis heeft, moet u onder hoge druk kunnen presteren en een analytisch vermogen hebben. Bij TOI Opleidingen zijn wij hiervan op de hoogte en coachen wij onze deelnemers om voorbereid te zijn voor nu en de toekomst.


Schermafbeelding 2020-02-20 om 10.37.54

TOI Opleidingen biedt onderwijs die het reguliere component overstijgt. Het reguliere component leidt tot een niveau 4 Technisch Specialist Personenauto diploma met crebo 25249 of Technisch Specialist Bedrijfsauto met crebo 25248. Samen met het TOI component leidt dit tot het TOI specialisten diploma. Dit wordt niveau 4+ genoemd.

Kenmerken:

  • De opleidingsduur is afhankelijk van het startniveau
  • De opleiding is opgebouwd uit modules
  • Een module bestaat uit eenheden