De opleiding

Voor elke technicus een geschikte opleiding.

Aanmelden

Meldt u hier aan voor de opleiding.

MELD U DIRECT AANDe opleiding is continu in ontwikkeling. Dit heeft ermee te maken dat TOI Opleidingen maatwerk levert en omdat wij ons focussen op de huidige stand van de techniek. Daarnaast kijken we naar de huidige trends en ontwikkelingen binnen de technische branche en passen wij ons onderwijs hierop aan.


De opleiding levert content binnen de technische branche voor nu en de toekomst. Wij werken binnen onze opleidingen met actuele documentatie die direct in de praktijk toepasbaar wordt gemaakt.

De opleiding bestaat uit blended onderwijs. TOI Opleidingen brengt de theorie in de praktijk naar voren, waardoor onze opleiding overwegend praktijkgericht is. U heeft als deelnemer één keer per maand een vaste lesdag. Er is elke week een online webinar.  Tijdens de live uitzending kunt u uw vragen direct stellen aan een professioneel team. Eén keer in de twee weken is er coaching-on-the-job bij u in uw bedrijf. Wij coachen u, zodat u de ambassadeur wordt van uzelf en het bedrijf waar u werkt. Daarnaast maken wij gebruik van een online leeromgeving (e-toi). Hierdoor is leren op afstand mogelijk. Hiermee voldoen we aan de heersende behoefte om bedrijven en medewerkers in de huidige setting voor te bereiden op de toekomst.Eerste Autoschadetechnicus (niveau 3)


Nieuwe auto’s worden complexer door de steeds hoger wordende normen en waarden die aan voertuigen worden gesteld. Zo zorgt de milieuwetgeving ervoor dat de aandrijflijnen in hoge mate technischer en intelligenter worden.

Vanzelfsprekend voert u schadeherstel volgens fabrieksvoorschriften uit.Daarnaast bent u in staat om volgens een vaste structuur eenvoudige storingen op te lossen en kunt u met behulp van vooraf opgestelde diagnose-stappen en met modern apparatuur complexe voertuigen diagnosticeren.

U zal veel kennis ontwikkelen op het gebied van voertuigsystemen waarin elektronica is verwerkt. Bij TOI Opleidingen zijn wij hiervan op de hoogte en coachen wij onze deelnemers om voorbereid te zijn voor nu en de toekomst.

Als eerste autoschadetechnicus realiseert u zich dat u de sleutel bent voor “veilig erkend schadeherstel”, waarbij de aantoonbaarheid van het schadeherstelproces een basisvoorwaarde is.

Eerste Autotechnicus (niveau 3) 


Nieuwe auto’s worden complexer door de steeds hoger wordende normen en waarden die aan voertuigen worden gesteld. Zo zorgt de milieuwetgeving ervoor dat de aandrijflijnen in hoge mate technischer en intelligenter worden.

Vanzelfsprekend voert u de reparatie volgens fabrieksvoorschriften uit. Daarnaast bent u in staat om volgens vooraf opgestelde diagnose-stappen en met modern apparatuur complexe voertuigen te kunnen diagnosticeren. U voert reparaties zelfstandig uit en u bent daarnaast het eerste aanspreekpunt in de werkplaats.

Als eerste autotechnicus realiseert u dat de klant een belangrijk onderdeel is binnen uw werkproces en u noteert om deze reden alle uitgevoerde werkzaamheden in een reparatie verslag. U weet uw klanten precies uit te leggen wat jullie aan het voertuig hebben gedaan. Bij TOI Opleidingen zijn wij hiervan op de hoogte en coachen wij onze deelnemers om voorbereid te zijn voor nu en de toekomst.

Front-office Automotive (niveau 3)

 

U bent het visitekaartje van het bedrijf en heeft veel contact met de klant. Klanten vormen de voedingsbodem voor de aftersales en leveren een directe bijdrage aan het eindresultaat binnen de aftersales. U als service adviseur stelt de juiste vragen en vraagt door, zodat er een objectieve en volledige werkorder richting de werkplaats gaat.

Daarnaast bewaart u het overzicht en ontzorgt u de werkplaats. U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden richting klant als ook richting de collega's in de werkplaats. U bent de spil binnen de aftersales en realiseert zich dat uw handelen van grote waarde zijn van het resultaat van de werkplaats. U draagt daarbij directe verantwoordelijkheid voor de afwikkeling van uitgevoerd werk.

Front-office Schade (niveau 3) 


Klanten vormen de voedingsbodem voor het schadeherstel proces en leveren een directe bijdrage aan het eindresultaat binnen het schadeherstelproces. Als Front-office medewerker beseft u als geen ander dat het proces van aanname tot aflevering van het voertuig de basis is voor aantoonbaar veilig erkend schadeherstel is. De front-office medewerker stelt daarbij de juiste vragen en vraagt door om op deze wijze de risico's goed te analyseren. Met de verzamelde data wordt er een volledig reparatieplan richting de schadeherstel werkplaats doorgezet.

Daarnaast bewaakt u de schadeherstel proces stappen ontzorgt u de schadewerkplaats. U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden richting klant als ook richting de collega's in de schadewerkplaats. U bent de spil binnen het schadeherstelproces en realiseert zich dat uw handelen van grote waarde zijn van het resultaat van het schadeherstelproces. U draagt daarbij directe verantwoordelijkheid voor de afwikkeling van uitgevoerde werk, welke voorwaarde is voor aantoonbaar veilig erkend schadeherstel is.

Technisch Specialist Personenauto’s (niveau 4)


De opleiding Technisch Specialist Personenauto’s maakt van u de technicus van de toekomst op het gebied van personenauto’s. Nieuwe auto’s zitten vol met elektronica. Storingen zijn daardoor vaak ingewikkeld. U moet deze als technicus op kunnen lossen. Het ouderwetse sleutelen wordt steeds meer vervangen door digitale technieken. Tegenwoordig heeft u allerlei moderne apparatuur tot u beschikking voor het opsporen van afwijkingen.

Daarnaast onderhoudt u als technicus van personenauto’s contact met externe specialisten, leveranciers en bent u het aanspreekpunt voor de klant. U bent het visitekaartje van het bedrijf en dit vraagt om andere competenties. Naast dat u veel technische vakkennis heeft, moet u klantgericht, creatief en vooral ook verantwoordelijk zijn. U heeft hierbij de rol van informateur. Bij TOI Opleidingen zijn wij hiervan op de hoogte en coachen wij onze deelnemers om voorbereid te zijn voor nu en de toekomst.

Technisch Specialist Bedrijfsauto’s (niveau 4)


De opleiding Technisch Specialist Bedrijfsauto’s maakt van u de technicus van de toekomst op het gebied van bedrijfsauto’s. Bedrijfsauto’s en vrachtwagens zitten vol met computersystemen. U stelt complexe diagnoses bij trucks en lost de technische problemen op. Als technisch specialist bedrijfsauto’s past u nieuwe technologieën toe in uw werk.

Daarnaast onderhoudt u als technicus van bedrijfsauto’s contact met externe specialisten, leveranciers en bent u het aanspreekpunt voor de klant. Stel er komt een chauffeur langs de kant van de snelweg te staan. U krijgt dan te maken met veiligheids- en milieueisen waaraan u zich strikt moet houden. Naast dat u veel technische vakkennis heeft, moet u onder hoge druk kunnen presteren en een analytisch vermogen hebben. Bij TOI Opleidingen zijn wij hiervan op de hoogte en coachen wij onze deelnemers om voorbereid te zijn voor nu en de toekomst.