Examens

Vernieuwende examens met eigentijdse thema’s en innovatieve leermiddelen.

Aanmelden

Vraag hier uw examens en leermiddelen aan.

PLAN EEN AFSPRAAK


TOI Opleidingen is een gecertificeerde examenleverancier voor mbo-examenproducten. Dit betekent dat TOI Opleidingen door de stichting Examenkamer gelicenseerd is om examens te mogen ontwikkelen en uitvoeren.


De Stichting Examenkamer houdt toezicht op examens, exameninstellingen en CBT toetslocaties. Daarnaast is de Stichting Examenkamer aangewezen door de Stichting van de Arbeid als uitvoeringsorganisatie van het Nationaal Kenniscentrum EVC.

De examens zijn door TOI Opleidingen zelf ontwikkeld. Met onze kennis en door middel van actuele documentatie, ontwikkelen wij vernieuwende examens met eigentijdse thema’s. De examens sluiten aan bij de huidige techniek van de branche. Daarnaast leveren wij maatwerk examens net als bij een eigen bedrijfsschool. Deze bestaan uit een mix van verschillende exameninstrumenten. Denk hierbij aan examens in een gesimuleerde omgeving in de beroepscontext, maar ook theoretische examens. De flexibiliteit van examinering is zichtbaar doordat op verschillende manieren, meerdere tijdstippen en locaties het examen wordt afgenomen.

Om u een beeld te geven van de wijze van afname volgt hier een voorbeeld. Uw technicus bouwt een portfolio op. Aan de hand van een criterium gericht interview wordt dit portfolio beoordeeld. Daarnaast wordt er een praktijkexamen afgenomen in een gesimuleerde omgeving. TOI opleidingen biedt daarnaast de mogelijkheid dat het praktijkexamen on-the-job kan plaatsvinden.

Door het overnemen van examinering, of het organiseren hiervan, ontzorgen wij opleidingsinstituten. Hierdoor bent u in de gelegenheid de examinering zelf uit te voeren.  Als uw opleidingsinstituut ervoor kiest om de examens zelf uit te voeren, dan heeft u zelf een examenruimte (theorie- of praktijkruimte) nodig. Wanneer u de examinering volledig uitbesteedt, dan regelen en organiseren wij alles.