TOI is het erkende opleidingsinstituut om uw technici op te leiden tot de professional voor nu en de toekomst.

MELD U DIRECT AAN

WAT BIEDT TOI

Opleidingen voor in de technische branche.

TOI opleidingen biedt vernieuwend onderwijs aan binnen de technische branche. Dit concept is niet alleen op de huidige maatschappij gericht, maar wij bieden ook de stap naar de toekomst. Hierdoor blijft TOI opleidingen zich samen met de leerlingen ontwikkelen.

Vraag de brochure aan

pimvandermaden 200212024

VOOR WIE IS TOI

TOI is voor bedrijven, scholen en deelnemers

bijscholen

Bedrijven

Leid uw medewerkers op tot technici van de toekomst. Begin een eigen bedrijfsschool en zorg hiermee voor het behoud van uw technisch personeel en de werving van nieuwe technici.


LEES VERDER
omscholen

Scholen

Wilt u vernieuwend onderwijs op uw school? TOI biedt innovatieve examens met eigentijdse thema’s.LEES VERDER
opleiden

Deelnemers

Door technologische ontwikkelingen en innovaties is het van belang dat u up-to-date blijft. Leid uzelf op tot technicus van de toekomst. Wij maken gebruik van actuele documentatie en maken direct toepasbaar in de praktijk. Zo bent u altijd op de hoogte.

LEES VERDER
Foto-6-bewerkt-verkleind

VOORDELEN

Waarom kiezen voor TOI?

 • Actuele techniek
 • Blik op de toekomst
 • Vaste lesdag per maand
 • Erkende opleiding

Lees meer voordelen


VEELGESTELDE VRAGEN

Vragen die u misschien al kunnen helpen.

 • Algemeen
  • Wie is TOI?

   TOI Opleidingen is opgericht door eigenaar Anton Cornelissen. De reden dat hij TOI Opleidingen heeft opgericht, is dat hij een groot verschil zag in de technische branche tussen de theorie en de praktijk. In 2016 ontmoette hij Sicco Goede. Sicco Goede is co-founder van TOI Opleidingen. Samen hebben zij het onderwijsconcept verder ontwikkeld. In 2018 heeft TOI Opleidingen een voorlopige erkenning aangevraagd en gekregen. Vervolgens heeft TOI Opleidingen in 2019 een definitieve erkenning gekregen.

   TOI Opleidingen brengt de theorie zo dicht mogelijk in de praktijk. Het onderwijs wordt concreet in de werkplaats gebracht. TOI opleidingen leidt medewerkers in de technische branche op in het omgaan met de steeds sneller op elkaar opvolgende trends en ontwikkelingen. De deelnemer wordt voorzien met de meest actuele techniek en die van de toekomst.

  • Wat is TOI?

   TOI opleidingen biedt vernieuwend onderwijs aan binnen de technische branche. Dit concept is niet alleen op de huidige maatschappij gericht, maar wij bieden ook de stap naar de toekomst. Hierdoor blijft TOI opleidingen zich samen met de leerlingen ontwikkelen. Door het aanbieden van actueel gerelateerd onderwijs, is dit direct in de praktijk toepasbaar. TOI opleidingen is met dit onderwijsconcept erkend binnen de technische branche.

   Over TOI

  • Hoe werkt TOI?

   De wereld gaat continu met zijn tijdsgeest mee. De veranderingen volgen elkaar in steeds sneller tempo op. Hoe moet uw bedrijf deze veranderingen steeds het hoofd bieden? Onze missie is uw medewerkers te leren omgaan met de steeds sneller op elkaar opvolgende ontwikkelingen binnen de technische branche. Dit doen wij door uw technici de juiste basis te bieden, met ons opleidingsprogramma. Vanuit deze basis wordt er verder aan de ontwikkeling van uw medewerkers gewerkt, door de innovaties vanuit de basis verder uit te bouwen.

   Over TOI

  • Hoe kan ik contact opnemen met TOI?

   Heeft u interesse of vragen over de diensten van TOI Opleidingen dan kunt u op verschillende manieren contact met ons opnemen. Wij zijn op werkdagen van 08:30 uur – 17:00 uur telefonisch bereikbaar op het nummer 033-3031084 of op het e-mailadres info@toiopleidingen.nl. U kunt ook contact opnemen via onze digitale klantenservice. Onze chat medewerkers staan u graag te woord.

   Contactpagina

 • De opleiding
  • Wat kan een deelnemer na het afronden van de opleiding?

   Na het afronden van de opleiding bent u technisch specialist. U bent in staat om complexe diagnoses, reparaties en onderhoud uit te voeren. Daarnaast bent u voorbereid op de auto van de toekomst. Het ouderwetse sleutelen wordt namelijk steeds meer vervangen door digitale technieken. Voor het opsporen van afwijkingen heeft u allerlei moderne apparatuur tot uw beschikking die u na het afronden van de opleiding weet te gebruiken.

  • Wat is de studiebelasting bij TOI Opleidingen?

   TOI Opleidingen heeft elke maand een vaste lesdag. Deze lesdag duurt gemiddeld acht uur. Een keer in de twee weken vindt er een coaching-on-the-job plaats van drie uur. Daarnaast is er zelfstudie voor elke deelnemer. Deze zelfstudie vindt plaats via onze digitale leeromgeving. Dit neemt gemiddeld twee tot drie uur in de week van uw tijd in beslag. Daar hoort het maken van rapportages bij. Deze worden uitgevoerd in de dagelijkse beroepspraktijk. Dit zal ongeveer hetzelfde aantal uren in beslag nemen.

  • Wat voor studiemateriaal heb je nodig om deze opleiding te kunnen volgen?

   Aangezien u met software gaat werken is het raadzaam om een laptop te hebben. Deze software moet namelijk geïnstalleerd worden op een laptop.

  • Wat zijn de toelatingseisen?

   U moet een afgeronde niveau 3 opleiding Autotechniek hebben om de opleiding Technisch Specialist Personenauto’s of opleiding Technisch Specialist bedrijfsauto’s te kunnen volgen.

  • Waar vind ik het kwaliteitsprofiel van de opleidingen?

   TOI Opleidingen is door de Inspectie van het Onderwijs positief getoetst op de kwaliteit van het onderwijs. Het resultaat is te lezen via onderstaande button. 

   Kwaliteitsprofiel • Bedrijven
  • Hoe werkt een eigen bedrijfsschool powered by TOI?

   U kunt kiezen voor een eigen bedrijfsschool powered by TOI. Wij leveren een white label opleiding. Hieraan kunt u uw eigen merk en logo hangen. Daarnaast kunt u uw eigen content bepalen. Neem bijvoorbeeld een autobedrijf dat één specifiek automerk verkoopt. Zij zullen er dan voor kiezen om specifieke content over dit automerk in de opleiding terug te laten komen. TOI organiseert de complete opleiding en het vaktechnische gedeelte wordt door u als bedrijf uitgevoerd.

   Eigen bedrijfsschool

  • Wat zijn de voordelen van een eigen bedrijfsschool?

   Met een eigen bedrijfsschool wordt uw personeel merk specifiek opgeleid. Uw technici werken aan hun eigen merk. Uw bedrijfsschool heeft zelf invloed op de content. Wanneer uw bedrijf het bijvoorbeeld belangrijk vindt dat al uw technici met elektrische voertuigen kunnen werken, dan zal hiervoor veel aandacht zijn. U kunt de opleiding dus op maat laten maken.

   Voordelen eigen bedrijfsschool

  • Levert mijn bedrijfsschool een erkende opleiding?

   TOI Opleidingen levert erkende opleidingen voor uw eigen bedrijfsschool.

  • Hoe kan ik een bedrijfsschool aanvragen?

   U kunt een aanvraag indienen voor een eigen bedrijfsschool powered by TOI. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Vervolgens zal er een afspraak worden ingepland, om uw wensen en behoeften te bespreken. Daarin zal concreet worden besproken wat TOI Opleidingen voor uw bedrijf kan betekenen. Wij leveren maatwerk, waardoor er veel mogelijkheden zijn. Via onderstaande button kunt u een eigen bedrijfsschool aanmelden.

   Aanmelden eigen bedrijfsschool

  • Zijn er subsidies voor bedrijfsscholen?

   De SLIM-regeling is een stimuleringsregeling voor het leren en ontwikkelen binnen MKB- ondernemingen. Het is een middel om uw bedrijf te stimuleren om in te zetten op leren en ontwikkelen van uw technici, waarbij een sterke leercultuur en leerrijke werkomgeving wordt gecreëerd. Door middel van deze subsidie kunt u een eigen bedrijfsschool oprichten. Nieuwsgierig geworden of uw bedrijf in aanmerking komt voor de SLIM-regeling? Via onderstaande button kunt u voor vragen en de aanvraag van de SLIM-regeling terecht.

   SLIM-regeling

 • Deelnemers
  • Welke opleiding past bij mij?

   Momenteel kunt u kiezen voor de opleiding Technisch Specialist Personenauto’s (niveau 4) of Bedrijfsauto’s (niveau 4). Bij beide opleidingen zit een keuzedeel, waaruit u theorie en praktijk krijgt uit de andere opleiding. Zo krijgt u bijvoorbeeld ook content over bedrijfsauto's, terwijl u de opleiding Technisch Specialist Personenauto’s doet. Dit kunt u kiezen in het keuzedeel. Hiermee leert u van beide opleidingen de juiste kennis en vaardigheden.

   De opleiding

  • Hoe werkt het opleidingstraject?

   Het opleidingstraject bestaat uit blended learning. Een deel van de opleiding wordt klassikaal gegeven en het merendeel van de opleiding zal in de praktijk plaatsvinden. Het praktijk gedeelte wordt op verschillende locaties gegeven.

   De opleiding

  • Welk diploma krijgt u?

   U krijgt na het afronden van de opleiding een rijkserkend diploma als Technisch Specialist (niveau 4). De opleiding voor Technisch Specialist Personenauto’s valt onder het crebonummer 25249. De opleiding voor Technisch Specialist Bedrijfsauto’s valt onder het crebonummer 25248. Crebo staat voor Centraal Register Beroepsopleidingen. In dit register vindt u alle erkende mbo-opleidingen.

  • Hoe meld ik mij aan?

   U kunt zich aanmelden voor een opleiding van TOI. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Vervolgens zal er een afspraak worden ingepland, om uw wensen en behoeften te bespreken. Daarin zal concreet worden besproken wat TOI Opleidingen voor uw als deelnemer kan betekenen. Wij leveren maatwerk, waardoor er veel mogelijkheden zijn. Via onderstaande button kunt u zich aanmelden voor een opleiding.

   Aanmelden opleiding

 • Scholen
  • Waarom moet ik examens kopen bij TOI Opleidingen?

   De examens van TOI Opleidingen passen bij de moderne auto van nu. Wij werken met actuele systemen en moderne auto’s. Daarnaast ontzorgen wij opleidingsinstituten door de examinering over te nemen of om de examinering te organiseren, zodat u het zelf kunt uitvoeren. Dit is een keuze die u zelf kunt maken.

   Voordelen examens

  • Door wie is het examen gecertificeerd?

   TOI Opleidingen is officieel gecertificeerd examenleverancier voor mbo-examenproducten door de stichting Examenkamer. Dit betekent dat TOI Opleidingen door de stichting Examenkamer gelicenseerd is om examens te mogen ontwikkelen en uitvoeren.    

   Examens

  • Wat heb ik nodig om de examens uit te kunnen voeren?

   Als uw opleidingsinstituut ervoor kiest om de examens zelf uit te voeren, dan heeft u zelf een examenruimte (theorie- of praktijkruimte) nodig. Ook kunt u ervoor kiezen, om de examens aan TOI Opleidingen uit te besteden. Dit betekent dat wij de examinering regelen en organiseren. Daarnaast is de examinering ook mogelijk on-the-job. Wij kunnen de examinering dan afnemen bij uw bedrijf. Dit is afhankelijk van de deelnemer.

  • Hoe kan ik examens aanvragen?

   U kunt een aanvraag indienen voor examenproducten van TOI Opleidingen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Vervolgens zal er een afspraak worden ingepland, om uw wensen en behoeften te bespreken. Daarin zal concreet worden besproken wat TOI Opleidingen voor uw opleidingsinstituut kan betekenen. Wij leveren maatwerk, waardoor er veel mogelijkheden zijn. Via onderstaande button kunt u leermiddelen en examens aanvragen.

   Aanvragen examens

Say hi to the team!

Ontmoet het team van TOI Opleidingen.

Sicco
Sicco Goede

Founder

Anton
Anton Cornelissen

Founder

Marthijn
Marthijn van Oostveen

Branding

Leander
Leander Engelbertink

Chief innovations

Floor
Floor Huis in 't Veld

Floormanager

Sjoerd
Sjoerd Flonk

IT genius

Gerben
Gerben Schoon

AVO expert

Jannah
Jannah Larrazabal-Garcia

Onderwijskundige

Nick
Nick Visschedijk

Financial controller

Heeft u nog vragen? Chat met een medewerker of bel ons op 033-4616144

TOI opleidingen biedt vernieuwend onderwijs aan binnen de technische branche. Dit concept is niet alleen op de huidige maatschappij gericht, maar wij bieden ook de stap naar de toekomst.